Monday, June 1, 2009

Щи да каша – пища наша!

Jeg er egentlig ikke ferdig med å skrive om turen min til Malawi og deretter Johannesburg, men nå er jeg tilbake i Kirgisistan og har vært her i over en uke allerede, så jeg får skrive litt om det innimellom, og heller komme tilbake til Afrika etterhvert.

Jeg var her første gang for et halvt år siden - ganske uforberedt på at ingen kunne engelsk, og at jeg ikke kunne russisk elller kirgisisk.. Jeg kunne selvfølgelig ikke en gang lese bokstavene. Og som jeg skrev om den gang, det å peke på munnen sin gjentatte ganger er ikke et internasjonalt tegn for "Gi meg dagens rett".

Denne gangen er jeg mer forberedt: Ikke bare har jeg med meg en lommeparlør i tillegg til at jeg har lært meg alfabetet, men jeg har også begynt å lære meg litt russisk - som for eksempel setningen i tittelen. Den betyr "Kålsuppe og grøt - det er vår mat". Så istedenfor å peke på munnen når jeg er sulten på restaurant, kan jeg nå bestille både kålsuppe og grøt! Og borsch - rødbetesuppe. Og kjleb - brød og ikke minst: Piva - ØL!

Det blir ikke ensidig i det hele tatt!

1 comment:

Jorunn said...

...du er god til å lære språk - jeg blir alltid imponert når du er ute og reiser!