Thursday, March 18, 2010

Å få sydd designerklær i Kirgisistan

Det er en designer i Bishkek som jeg har vært innom på tidligere reiser, og var innom denne gangen og. Temaet hennes er tradisjonelle kirgisiske mønstre i ny setting (hjemmesiden hennes). Denne gangen fant jeg en lang jakke som jeg likte formen og ornamentene på, men den var litt for liten, og dessuten var ikke fargene helt meg, så hun tok mål av meg, og vi ble enige om samme jakken, litt større og i de og de fargene.

Etterpå prøvde hun å selge meg time i beautysalongen ved siden av, forsåvidt greit nok, men etter å ha påpekt at jeg hadde røde pigmentflekker i ansiktet som de kunne gjøre noe med, at frisyren min var helt feil, og at hårfargen også var helt på bærtur, synes jeg kanskje at hun ble litt uhøflig..

De skulle ringe meg når jakka var ferdig, og et par dager etter avtalt tid, kom telefonen, og vi hastet av gårde i taxi for å se resultatet (Dyreste jakka jeg har kjøpt så langt i mitt liv).

Og resultatet? Feil farger, feil modell, feil ornamenter, og feil størrelse! Fantastisk, ikke sant? Ikke rett på et eneste punkt!

Men jakka var finfin, den, så jeg lot den bli i butikken så de kunne rette på størrelsen og fikk den levert på hotellet neste dag - i siste liten før avreise.

..og jeg tror designeren selv var veldig fornøyd med resultatet. hun tok bilder av meg alene og oss to sammen og spurte meg ut om navn og yrke osv, og lovte at den skulle legges på web-siten hennes.

Blir spennende å se hvis den kommer der..

No comments: