Sunday, June 13, 2010

Apropos muslimsk påkledning

Vi satt på statistikkontoret i Dhaka og jobbet. Og som vanlig var det strømbrudd annenhver time (Mye kjekkere måte å rasjonere strøm på enn hva som var vanlig i Albania: Der skrudde de av strømmen opptil 8 timer i strekk - uten å advare oss om når det kom til å skje. Men selvfølgelig: Strøm-sparingen blir ikke like effektiv når du er forberedt; da passer du jo på å bruke strømmen den timen du har den.)

I timen med strømbrudd var det naturligvis ingen aircondition, så vi lukket opp dører og vinduer for å få litt gjennomtrekk (og det var egentlig mer behagelig enn timen med strøm, fordi vi ble forvist fra kontoret med AC da direktøren kom hjem fra reise og skulle bruke kontoret selv, så det eneste vi hadde denne uka, var en takvifte)

En ettermiddag gikk en av de to vi jobbet med, mannen, ut i noen ærender, så vi to kvinner fra SSB ble sittende å jobbe kun med en bangladeshisk kvinne. Etter noen minutter klager hun på varmen, og fortsetter med "Nå som vi bare er kvinner her, kan jeg jo gjøre noe med det", og bretter opp ermene - nesten opp til albuene.

Det kan ikke være særlig OK å leve med muslimske kleskoder.

No comments: