Thursday, February 19, 2009

australernes hang til å bagatellisere

Vi satt på terassen i beach huset til vår australske venninnes mor, Julie, og snakket om de dødelige dyrene i Australia (Det var som kjent det store temaet der nede), og Courtney lurte på hvor mange farlige slanger Julie hadde sett i sitt liv. "To" svarte Julie, og jeg og Courts ble egentlig litt skuffet: Konseptet "dødelige dyr" ble lissom så utvanna hvis dyrene bare eksisterer der det ikke finnes mennesker uansett.

Seinere på dagen var vi ute og gikk tur, og traff på noe som vi senere identifiserte som "eastern brown snake" - ikke den slangen med farligst gift, men likevel den som tar livet av flest mennesker -rett og slett fordi det er så mange av dem.

"Oh! Action" tenkte vi, og fortalte seinere om episoden til damen i kiosken. Hun kunne informere oss om at i år er det skikkelig slange-år. Det vrimler av denne eastern brown snake over hele østkysten, og samme dag var naturligvis førstesideoppslaget i avisen om en kvinne som var bitt av denne arten.

Noen dager seinere satt vi igjen på terassen til Julie og pratet, da courtney kommenterte at det var noe galt med statistikken her: Julie burde definitivt sett flere enn to slanger i sitt ca. 60-årige liv dersom de er så vanlige som vi fikk inntrykk av.

"ja selvfølgelig", svarte julie. "Jeg mente at jeg har bare sett to giftige slanger inne"

No comments: