Friday, February 6, 2009

Det å reise trygt

Jeg leste nettopp en bok om det å reise trygt og om hvordan man skulle oppføre seg for å komme helskinnet gjennom det meste. Det var igrunnen ikke så mye nytt for meg i den boka - bare de vanlige forholdsreglene.

Men forfatteren skrev i innledningen at oppfører man seg fornuftig, så er det stort sett trygt å reise over hele verden - med unntak av Johannesburg, Beirut og et par-tre steder til. Disse plassene burde man unngå, skrev han.

Og da er det jo ganske typisk at jeg har booket meg inn i Johannesburg i noen dager på hjemveien når jeg reiser til Malawi om et par uker. jeg ble plutselig litt skeptisk til disse planene mine, jeg!

4 comments:

Spiren said...

Hva heter boken?

Anne Abelsæth said...

Jeg prøvde faktisk å slå opp på amazon for å finne det ut da jeg skrev om dette, men jeg husket ikke forfatteren, og det var veldig mange bøker som het noe med "travel safe" eller "travel safety", så jeg aner ikke.

Men jeg kjøpte den på Tanum på Karl Johans.

Torbjörn said...

Jag tror det inte har någon betydelse för dig det där med förnuftighet. Jag tror du är alltför spontan. Det kanske är därför du har det kul med det du gör.

Anne Abelsæth said...

En annen ting som stod i den boka - og som jeg forsåvidt hadde sett et tv-program om før, var om hvem som er det typiske offeret: Selv om rans- og eller voldtektsmennesker ikke har noen bevisste tanker om dette, velger de som regel ofre som fremstår som litt usikre og redde med liten selvtillit. Og det er jo ganske naturlig: Man kan vente seg minst problemer med dem.

..og etter hva jeg forstår er vel det omtrent så langt unna det jeg utstråler som overhodet mulig, så tar jeg de vanlige forhåndsreglene, så føler jeg meg rimelig trygg - selv i Johannesburg.